FAQ

Resistex Defense prepro-zakjes en pro2 -tabletten : suikers, zoetstoffen en gebruik bij diabetici.

Op de verpakking van Resistex defense staat de nutritionele tabel, met daarin gluciden (suikers en polyolen) en voedingsvezels. Aan beide producten werden echter geen suikers in de stricte zin, dus geen glucose (of dextrose), noch sucrose (of saccharose) toegevoegd: deze mono- of disaccharide suikers zijn de bezorgdheid van de diabeticus wegens hun onmiddellijk effect. De weergegeven suikers op de verpakking, die een wettelijk klasseringsysteem volgen o.a. om de energie-inhoud te kunnen berekenen maar die weinig gemeen hebben met de bovenvermelde mono- of disacchariden, zijn afkomstig van volgende ingrediënten:
  1. Zinkgluconaat, waarbij het gluconaat de zink in organische vorm complexeert om de biologische beschikbaarheid van zink te verhogen. Dit gluconaat wordt bij de suikers gerekend.

  2. Lentinula extract, waar het gehalte aan actieve polysacchariden ook bij de suikers geklasseerd werden. Deze polysacchariden zijn echter de actieve immuun-modulerende bestanddelen.
Enkel voor de pro2 tablet is een laatste deel afkomstig van het aardappelzetmeel dat een excipiënt in de tablet is, terwijl enkel voor de prepro zakjes een laatste deel afkomstig is van het sinaasaroma, dat op een speciaal ontwikkelde drager geplaatst werd die hoofdzakelijk uit zetmeelderivaten bestaat.
 
De voedingsvezels zijn afkomstig van de polydextrose, dat een wateroplosbaar, maar niet afbreekbaar polysaccharide is en daardoor tot de voedingsvezels gerekend wordt. Wegens hun niet-afbreekbaarheid en niet-opneembaarheid, hoewel ook polysaccharide structuur, worden de voedingsvezels als een aparte klasse beschouwd.
 
De zoetstof in de prepro zakjes is sucralose (E955). Sucralose is een laagcalorische, kunstmatige zoetstof die wordt vervaardigd door een gecontroleerde chlorering van sucrose en die 500 tot 600 maal zo zoet is als suiker. Het is de enige kunstmatige zoetstof die van suiker wordt gemaakt, en heeft eenzelfde smaak als suiker. Het is echter een stabiele stof, niet enkel bestand tegen hoge temperaturen, maar die in tegenstelling tot suiker ook niet wordt afgebroken in het lichaam, en terug uitgescheiden wordt. Het beïnvloedt de glucose of insuline spiegels niet, en kan veilig door diabetici gebruikt worden, wat dan ook veelvuldig gebeurd. Het kan ook veilig gebruikt worden door kinderen en zwangere of borstvoedinggevende vrouwen.
 
Print deze pagina
FRNL |